دات نت نیوک
پیام رئیس انجمن
امروزه جایگاه و اهمیت مهندسی ژئوتکنیک بعنوان یکی از شاخه های تخصصی اصلی مهندسی عمران و تحقق توسعه پایدار و تاب آور تمدن بشری بر همگان آشکار است. در این شاخه از علم، اصول مکانیک خاک و مکانیک سنگ با تکیه بر بسیاری علوم دیگر مهندسی و پایه نظیر زمین شناسی، هیدرولوژی، هیدروژئولوژی، ژئوفیزیک، مکانیک جهت تفسیر و حل مشکلات مرتبط با مواد و مصالح زمینی، مورد استفاده قرار می گیرند. مهندسی ژئوتکنیک علاوه بر پروژه های معمول مهندسی عمران، کاربردهای وسیعی در پروژه های مختلف دریایی، سواحل و بنادر، معدنی، انرژی های نو، محیط زیست، زمین گرمایی، نفتی و نظامی دارد.

انجمن ژئوتکنیک ایران که قبلا" با نام انجمن مکانیک خاک و مهندسی پی ایران شناخته می شد؛ جهت شناساندن و ارتقاء این شاخه از مهندسی عمران بعنوان یکی از پرسابقه‌ترین و برجسته ترین گروه‌های مهندسی مردم نهاد درایران است که ازسال ۱۳۵۰ کار خود را آغاز نموده است. همچنین انجمن ژئوتکنیک ایران در سال 1386 مجوز و پروانه فعالیت بعنوان یک انجمن علمی را نیز از وزارت علوم و تحقیقات فناوری دریافت نموده است. این انجمن با هدف شناساندن جایگاه علم و حرفۀ ژئوتکنیک و محققان و کارشناسان آن و نیز ایجاد همکاری و هماهنگی بین ایشان در زمینه‌های علمی،‏ کاری و پژوهشی تشکیل شده است. اعضای انجمن را اساتید، متخصصان و مهندسان، کارشناسان، دانشجویان، دانش آموختگان رشته‌های مهندسی عمران، مهندسی زمین‌شناسی و سایر رشته‌های وابسته که در زمینۀ ژئوتکنیک فعالیت می‌نمایند، تشکیل می دهند. همچنین شرکتهای مهندسان مشاور و پیمانکاری فعال در این رشته نقش بسزایی در توسعه و فعالیتهای انجمن دارند. این تشکیلات مردم نهاد تاکنون گام‌های موثری در زمینۀ هماهنگی و ارتقاء فعالیت‌های حرفه‌ای، تدوین ضوابط کاری، تهیۀ آیین‌نامه‌ها و فهارس بها، برپایی همایش‌های علمی و فنی ملی و بین المللی، انتشار نشریه‌های خبری و علمی و نیز برقراری ارتباط با نهادهای داخلی و بین‌المللی فعال در زمینۀ ژئوتکنیک در سطح آسیا و جهان برداشته است.

انجمن ژئوتکنیک ایران یکی از اعضای قدیمی و فعال انجمن بین‌المللی مکانیک خاک و مهندسی ژئوتکنیک است که ارتباط خود را تاکنون حفظ کرده و در قریب به اتفاق کنفرانسهای بین المللی و آسیایی که بفواصل چهارسال یکبار در کشورهای مختلف برگزار می شوند، مشارکت نموده و در کمیته های تخصصی بین المللی نیز نمایندگانی داشته است. این انجمن در طول دهه های اخیر همواره پویا و روبه رشد بوده و طی سالهای گذشته با همکاری سازمانهایی نظیر سازمان برنامه و بودجه، شهرداری های تهران و شهرستانها، دانشگاهها، جامعه مهندسان مشاور ایران و سازمان نظام مهندسی ساختمان نشست¬ها، کنفرانس¬ها و سمینارهای علمی- تخصصی ملی و بین المللی با موضوعات مختلف و نیز مسابقات مختلف دانشجویی نظیر مسابقه ژئووال برگزار نموده است.

ساختار انجمن بگونه ای طراحی شده که با توجه به تنوع تخصصهای فرعی مهندسی ژئوتکنیک، علاقه مندان در قالب کمیته های تخصصی سازماندهی شده و با تشکیل جلسات دوره ای در این زمینه ها فعالیتها در جریان است. این کمیته های تخصصی مطابق با کمیته های مشابه در انجمن بین المللی بوده و از طریق روسای کمیته ها و دبیر آنها در ارتباط هستند. همچنین بعنوان یک تشکیلات صنفی، انجمن ژئوتکنیک ایران در صدد فراهم آوردن بستری مناسب جهت هماهنگی و فراهم نمودن اخبار و اطلاعات مرتبط با حرفه برای اعضا و ارتباط هر چه بیشتر آنها بوده است.

در حال حاضر این انجمن با هیئت مدیره 5 نفره (دوره پانزدهم) که ترکیبی از نمایندگان صنعت و دانشگاه می باشند، مشغول فعالیت بوده و هر دو هفته یکبار بصورت مجازی و یا حضوری جلسات مرتب هیئت مدیره برگزار و موارد مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته و تصمیمات مقتضی اتخاذ می گردد. تعداد اعضاء حقیقی انجمن بالغ بر 1400 نفر و اعضاء حقوقی بیش از 80 شرکت تخصصی فعال در زمینه مهندسی ژئوتکنیک است. در سالهای اخیر نیز شعب استانی جهت افزایش مشارکت همکاران خارج از تهران مورد حمایت هیئت مدیره قرار گرفته و تعدادی شعب استانی نیز تاسیس شده است.

هیئت مدیره انجمن اهداف و برنامه های خود را در سه سطح کوتاه، میان و بلند مدت برنامه ریزی و از طرق مختلف به اطلاع اعضاء محترم رسانده است. بی شک این اهداف و برنامه ها با کمک و همکاری تمام اعضاء حقیقی و حقوقی قابل دسترسی بوده و هیئت مدیره همواره از مشارکت، پیشنهادات و ارائه طریق اعضاء محترم استقبال می نماید. باعث افتخار است تا حضور و همراهی شما عزیزان را در انجمن ژئوتکنیک ایران خوشامد عرض نمایم.
با سپاس؛
فردین جعفرزاده
رئیس انجمن ژئوتکنیک ایران
دانشیار دانشگاه صنعتی شریف
شهریور 1400