دات نت نیوک
اخبار و رویدادها
ﺳﻪشنبه، 17 مرداد 1402

گزارش جلسه دوم شاخه جوان

به نام خدا
دومین جلسه «شاخۀ جوان» انجمن مهندسی ژئوتکنیک ایران، در تاریخ 15/5/1402 از ساعت 17:00 الی 19:00 در محل خانۀ انجمن برگزار گردید. در این جلسه، که با حضور بیش از بیست نفر از اعضای شاخه جوان همراه بود، آقای دکتر فردین جعفرزاده، رئیس محترم انجمن ژئوتکنیک و آقای دکتر محسن صابرماهانی، عضو هیئت مدیره انجمن حضور داشتند.

حضور نیروهای جوان، موجب پویایی و کارآمدی انجمن ژئوتکینک است

در ابتدای این دیدار، حاضران به معرفی خود پرداختند و سپس، آقای دکتر صابرماهانی مروری بر مفاد جلسه پیشین شاخۀ جوان، که در مردادماه سال 1401 برگزار شده بود، انجام دادند و از داوطلبان خواسته شد تا آمادگی خود را، برای پذیرش مسئولیت در ساختار جدید شاخۀ جوان اعلام نمایند. همچنین آقای دکتر صابرماهانی، پیشنهاد کردند که برای تعریف ساختار شاخۀ جوان، چارت شاخه جوان در انجمن بین‌المللی مهندسی خاک و پی نیز، مورد توجه قرار گیرد.

سپس حاضران در جلسه، در خصوص کمیته‌های شاخۀ جوان بحث و تبادل نظر کردند. آقای دکتر جعفرزاده گفت: شاخۀ جوان در انجمن مهندسی ژئوتکنیک ایران، اولین بار حدود یک دهه پیش و در زمان ریاست جناب آقای دکتر سروش تشکیل شد و از ابتدای دورۀ فعلی هیئت مدیره نیز، ما تأکید کردیم که حضور نیروهای جوان موجب پویایی سیستم کاری انجمن است و خوشحالیم که این شاخه با حضور شما عزیزان، در حال شکل‌گیری و مستحکم شدن می‌باشد.

توجه ویژه به حضور جوانان، در انجمن بین‌المللی مهندسی ژئوتکنیک

وی ادامه داد: در انجمن بین‌المللی مهندسی خاک و پی نیز، همواره به جوانان و فعالیت شاخه جوان، اهمیت فراوانی داده می‌شود و حتی رویدادهای ویژه جوانان، ذیل این انجمن جهانی تعریف شده است که توصیه می‌کنم دوستان حتماً وبسایت انجمن بین‌المللی به نشانی issmge.org را مشاهده نمایند.

تبادل نظر و بارش فکری در خصوص اقدامات آتی شاخه جوان

در ادامه جلسه، حاضران به بیان دیدگاه‌ها و ایده‌های خود در خصوص فعالیت شاخه جوان و انجمن پرداختند. یکی از حضار، میزبانی انجمن ژئوتکنیک از اردوهای داوطلبانۀ با خدمات ژئوتکنیکی نظیر فعالیتهای گروهی پاکسازی جنگلها، مراتع و سواحل از زباله را مفید دانست. آقای دکتر صابرماهانی نیز، با اشاره به طرح انجمن بین‌المللی به نام Geo WB یا «مهندسان ژئوتکنیک بدون مرز»، آن را فرصتی مغتنم برای دوستان جوان برشمرد و گفت: در این طرح، در هر کجای جهان که حادثه ژئوتکنیکی رخ دهد، مهندسان بدون مرز به محل اعزام شده و جهت کمک به حل چالشها و معضلات، گزارشی در این خصوص تهیه و منتشر می‌کنند.

دکتر صابرماهانی افزود: اجرایی شدن تمام این ایده‌ها مستلزم تشکیل کمیته‌های شاخۀ جوان و فعالیت آن‌هاست. بدین منظور و علاوه بر کانال تلگرامی، گروهی نیز برای هم‌افزایی بیشتر اعضای شاخه جوان، در فضای مجازی تشکیل خواهیم داد.

انجمن ژئوتکنیک، چالش‌های روز کشور در این عرصه مهندسی را، احصاء و به وزارت علوم منعکس می‌کند

یکی دیگر از حضار، با ذکر اینکه وزارت علوم، در صدد اعلام مأموریت‌های خاص به هر دانشگاه، همراه با تخصیص بودجه است، و با اشاره به نقش بسیار پررنگ انجمن‌های تخصصی در این عرصه، پیشنهاد کرد که انجمن، چالش‌های حوزه ژئوتکنیک در کشور را احصاء نموده و به وزارت عتف اعلام نماید. تجربه مشابهی در این خصوص، در انجمن مهندسی انرژی ایران وجود دارد. دکتر جعفرزاده و دکتر صابرماهانی، ضمن استقبال از این دیدگاه، خاستگاه شناخت و برشماری این چالش‌های ملّی را، کمیته‌های تخصصی انجمن دانستند که اعضای آن، از تجربه و شناخت کافی در خصوص موضوعات چالش‌برانگیز مهندسی برخوردارند. دکتر صابرماهانی افزود: کمیته صنفی و حقوقی نیز، به تازگی و بر اساس همین نیازسنجی تشکیل شده و در تلاش است تا شرایط عمومی پیمان مخصوص خدمات مهندسی ژئوتکنیک را در حوزه مشاوره، اجرا و طرح و ساخت تدوین و عرضه نماید. همچنین ایشان پیشنهاد دادند که اعضای جوان به عنوان سفیر شاخه جوان در این کمیته‌های تخصصی حضور داشته باشند و حضور جوانان در شاخه جوان، به معنای عدم حضورشان در کمیته‌های تخصصی نیست.

تولید محتوا در زمینه مهندسی ژئوتکنیک در اولویت انجمن است

عضو دیگری از اعضای شاخه جوان، پیشنهاد داد که با تولید محتوای مناسب، گرایش ژئوتکنیک به دانشجویان مقطع کارشناسی که در معرض انتخاب گرایش ارشد هستند، معرفی شود. همچنین اردوهای تخصصی چند روزه (فراتر از بازدیدهای چندساعته)، برای آشنایی مهندسان جوان با چالشهای ژئوتکنیکی، روشهای اجرا، روشهای کنترل کیفی و الزامات کارگاهی و ایمنی، می‌تواند بسیار مفید واقع شود.

کاهش فاصلۀ ایده تا اجرا، متضمّن پیشرفت کشور

فرهنگ‌سازی در خصوص استفاده از خدمات ژئوتکنیکی در مرحله درست از هر پروژه، چاپ مقالات کنفرانس‌های ملّی در نشریات معتبر داخلی و خارجی برای ایجاد انگیزه در نویسندگان، برگزاری دوره‌های آموزشی ذیل مسابقه Geowall و ایجاد نوعی کنگره علمی، شبیه به کنگره‌های سه سال یک بار، در کمیسیون بین‌المللی سدهای بزرگ (ICOLD) برای پاسخ به سوالات روز مهندسی ژئوتکنیک، از دیگر ایده‌های مطرح شده در جلسه بودند.

دکتر فردین جعفرزاده، رئیس محترم انجمن ضمن تشکر از دغدغه‌مندی حاضران، ترکیب ایده‌پردازی با اجرا را، از ملزومات پیشرفت دانست و پیشنهاد کرد که ایده‌های رسیده مدون شده و در مورد مراحل اجرایی آن‌ها هم اندیشیده شود.

انتخاب میزبان دور هفتم مسابقات Geowall در آینده‌ای نزدیک

خانم مهندس نیلوفر زنگباری، عضو شورای سیاستگذاری مسابقات دیوار خاک مسلّح، گفت: برگزاری دوره آتی مسابقه Geowall هم‌اکنون از مسائل جاری در انجمن می‌باشد و از حاضران خواست تا در مورد بهبود مسابقه Geowall هم ایده‌های خود را مطرح کنند. برای دور هفتم رویداد نیز، در مرحله انتخاب میزبان هستیم.

آقای دکتر جعفرزاده پیشنهاد کردند که انجمن ژئوتکنیک، طی فراخوانی موضوع میزبانی از دور هفتم را به اطلاع دانشگاه‌های مختلف برساند تا دانشگاه‌های داوطلب، در این خصوص اعلام آمادگی نمایند. وی از شورای سیاستگذاری خواست تا پیش‌نویس این فراخوان را تهیه و ارائه نمایند. این موضوع به زودی در جلسه شورای سیاستگذاری رویداد Geowall بررسی خواهد شد.

شورای سیاستگذاری مسابقه دیوار خاک مسلح، عضو جدید می‌پذیرد

خانم مهندس زنگباری، جایگاههای موجود در شورای سیاستگذاری و کمیته های اجرایی مسابقات را چنین برشمرد: ترجمه و تدوین آیین‌نامه، تدارکات، مالی، خدمات و پشتیبانی، مدیریت و هماهنگی. مقرر گردید توضیحات کامل در این خصوص فراخوان دعوت به همکاری به زودی در کانال‌های ارتباطی این مسابقه، اطلاع‌رسانی گردد.

مهندس زنگباری اضافه کرد: کسب تجربه در برگزاری یک رویداد ملّی، ایجاد رزومه قوی و فرصت شبکه‌سازی با اساتید و دانشجویان موفق این رشته، از مزایای فعالیت در این کمیته است. وی همچنین از انجمن ژئوتکنیک خواست تا برای جذب دانشجویان مقطع کارشناسی به فعالیت‌های انجمن، راهکاری در نظر بگیرند.

همچنین مقرر گردید برگزاری و تدوین آیین‌نامه مسابقۀ GeoVideo به عنوان بکی دیگر از رویدادهای قابل اجرا که تجربه برگزاری آن در برخی کشورها وجود دارد، در دستور کار قرار گیرد و علاقمندان به مشارکت در عملیاتی سازی آن اعلام آمادگی نمایند.

نشست بعدی شاخه جوان، پیش از پایان مردادماه

رئیس انجمن ژئوتکنیک ایران، ضمن تاکید بر غیر انتفاعی بودن تمامی فعالیتهای انجمن، مسئولیت‌های حقوقی ناشی از درآمدزایی انجمن را مرور نموده و از حاضران خواست تا رزومه خود را، برای راه ارتباطی که خدمتشان اعلام می‌شود ارسال کنند. وی همچنین از منشی محترم انجمن نیز خواست تا حاضران در جلسه امروز را، به کانال شاخه جوان اضافه نمایند.

در پایان این دیدار صمیمانه، مقرر گردید که جلسه بعدی شاخه جوان، دو هفته بعد در روز یکشنبه مورخ 29/05/1402 راس ساعت 17:00 تشکیل گردد. اطلاع‌رسانی در این خصوص، از طریق صفحات رسمی انجمن انجام خواهد شد. تشکیل و تصویب ساختار شاخه جوان، از مهمترین دستورات جلسه بعدی خواهد بود.

اشتراک گذاری